İşyerleri konutlar kadar değerlidir. Bu nedenle; kazanç elde edilen işyerlerinin korunması oldukça önemlidir. İşyerleri her türlü riske açıktır. Başta doğal afetler olmak üzere birçok tehlike söz konusudur. Bunun dışında, yangınlar, kazalar, su baskınları, infilaklar, işyeri içindeki cihazlardan kaynaklanacak patlamalar gibi birçok risk sayılabilir.
Bu riskler işyerlerine büyük zararlar verebilir. Bazı riskler sonucunda işyerleri kullanılamayacak hale gelebilir. Bu gibi ani ve istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalındığında işyeri sahipleri çok zor durumlarda kalabilmektedir. Maddi anlamda yaşanılan zorlukların yanı sıra bedensel ve manevi zararlar da söz konusu olmaktadır. İşyeri sahibi kiracı ya da mülk sahibi olabilir. Her iki durumda da bu sigorta türü önemini korur.
Tüm bunlar düşünüldüğünde işyerlerinin güvence altına alınması çok büyük bir öneme sahip. İşyeri sigortası için öncelikle sağlam bir bilgi edinilmesi gerekir. Zira bir çok kişi, işyeri sigortası ile ilgili bilgi sahibi değildir. İşyeri sigortasının tanımından işyeri sigortası teminatlarına kadar her konuda bilgi edinilmesi gerekir.
Şirket olarak ilk görevimiz; sizleri işyeri sigortasıyla ilgili bilgilendirmektir. Bilgi sahibi olan sigortalımız isteklerini ve ihtiyaçlarını sigorta danışmanlarımızla paylaşır. Sigorta danışmanlarımız bu doğrultuda poliçeyi hazırlar. Poliçe sahibi olan sigortalımız aklına takılan her soruyu danışmanlarımızla her zaman paylaşabilirler. İrtibat numaramız üzerinde iletişime geçebilirsiniz.
İşyeri Sigortası Nedir?
İşyeri sigortası genel tanımıyla binayı, demirbaşları ve malları yıldırım, yangın, infilak, deprem, hırsızlık, sel, su baskınları, terör olayları gibi birçok durum ve kazalara karşı koruyan bir sigorta türüdür. Bu sigorta türüyle işyeri ve işyeri içinde bulunan mallar güvence altına alınmış olur. Geniş bir teminat yelpazesi vardır.
Ancak; istenirse ek teminatlar da eklenebilir. Sigorta danışmanlarımız teminatlar ve eklenebilecek ek teminatlar hakkında bilgilendirme yapmaktadır. Danışmanlarımızla irtibata geçebilir ve ek teminatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Kazalar neticesinde maddi olduğu kadar manevi zararlara karşı da teminatlar eklenebilir.
İşyeri sigortası pek çok avantaj sağlamaktadır. Öncelikle işyerini ve işyerindeki mallar güvence altına alınmış olur. Olası kaza durumlarında meydana gelebilecek hasarlarda işyeri sahibi maddi ya da manevi anlamda mağdur olmaz. Belli dönemlerde ödenecek uygun primler ile hem işyeri hem de işyeri sahibi güvence altına alınır.
Ek teminatlar eklenerek güvencenin artırılması mümkündür. Ek teminatlarla bu gibi durumlarda birçok riskin de önüne geçilmiş olur. İşyeri sahibi maddi anlamda bütçesini güvence altına alırken manevi anlamda da güvence vermektedir. Tüm bu avantajlar, işyeri sigortasının gerekliliğini de ortaya koymaktadır.
İşyeri Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?
5684 sayılı Sigortacılık Kanunu gereğince işyeri sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Yani; bu sigorta türünün yasal olarak her hangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla, işyeri sigortası yaptırmayan kişiler her hangi bir cezai işlemle karşı karşıya kalmaz. Ancak; işyerinde meydana gelebilecek her kaza sonucunda uğranılacak hasar ve zararlar işyeri sahipleri tarafından karşılanır.
Diğer bir ifadeyle; bu zarar ve hasarlar işyeri sahibinin cebinden karşılanır. Dolayısıyla, işyeri sigortası bu tür kazalarda işyeri sahipleri için kurtarıcı durumundadır. Kazalar ve tehlikeler, maddi zarar ve hasarlara neden olabileceği gibi manevi zararlar da doğurabilmektedir. Bunun yanı sıra; kaza sonralarında işyerinin bir süre işlev göremeyeceği de düşünüldüğünde işyeri sahibi için büyük zararlar ortaya çıkmaktadır. Kazanç elde edilen bu yer bir dönem kullanılamayacak dolayısıyla işyeri sahibi kazanç elde edemeyecektir.
Bu olumsuz durumlar göz önüne alındığında işyeri sigortasının önemi de anlaşılmaktadır. İşyeri sigortasıyla yalnızca işyeri değil işyeri sahipleri ve işyeri çalışanları da güvence altına alınmış olur. Bu sigorta türüyle, maddi ve manevi emekler korumaya alınır. Bugün ödenecek bu primler, ileri de hizmet olarak sigortalıya dönecektir. Şirketimiz, işyeri sigortası kapsamında sigortalılarımıza en kaliteli hizmetleri sunmaktadır.
İşyeri Sigortası Nasıl Yapılır?
- İşyeri sigortasına çok kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.
- Alanında profesyonel olan sigorta danışmanlarımız, öncelikle sizleri işyeri sigortası için bilgilendirmektedir.
- Sizlerden işyerinizle ilgili tüm bilgileri edindikten sonra poliçe hazırlığına başlanır. Poliçe hazırlanırken dilerseniz ek teminatlarda bu poliçeye dahil edilebilir. Danışmanlarımız poliçeye göre hesaplamalar yapılır.
- Karşılıklı anlaşmaya varıldıktan sonra işyeri sigortası tamamlanmış olur. Tüm bu aşamalarda sigorta danışmanlarımız sigortalının yanındadır.
Her detay için onlardan yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda ucuz işyeri sigortası ile sizlere ekonomik sunumlar yapmaktayız.
İşyeri Sigortası Neleri Kapsar?
Yukarıda da belirtildiği gibi işyeri sigortası oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.
İşyeri sigortası teminatları;
Deprem ve Yer Kayması; deprem, zelzele, toprak çökmesi ve tsunami gibi doğal afetlerde işyerinin uğrayacağı zarar ve hasarlar.
Sel ve Su Baskınları; yoğun yağışlar sebebiyle sel, su baskınları ve deniz, nehir, kanalizasyon, foseptik çukurlarının taşmasıyla işyerinde meydana gelen zararlar.
Yangın, Duman, Yıldırım ve İnfilak Teminatı; yangın, patlama, yıldırım ve dumanın işyerine verdiği hasarlar ve zararlar teminat altına alınır.
Dolu ve Kar Ağırlığı; dolu ve kar yağışları sonucunda işyerinde meydana gelecek hasarlar.
Kasa Teminatı; çelik kasa içinde bulunan para ve aynı zamanda çek, tahvil ve senet gibi tüm değerli evraklar teminat altına alınır.
Dahili Su; işyerinde bulunan su depoları, kalorifer kazanları ve bina içi tesisatlarından kaynaklanabilecek patlama, çatlak ya da sızıntı neticesinde oluşacak hasar ve zararlar.
Hırsızlık; hırsızlık ve hırsızlık sonucu meydana gelebilecek her türlü hasar. Hırsızlık esnasında işyerinin uğradığı hasarlar.
Makine Kırılması; işyerinde kullanılan makinelerin bozulması ya da makinelerin elektrik akımları sebebiyle işyerinin zarar ve hasar görmesi durumudur.
Elektronik Cihaz Teminatı; işyerinde bulunan faks, bilgisayar, printer, fotokopi makinesi, televizyon gibi elektronik cihazların aniden bozulması ya da elektrik akımından dolayı işyerine verdiği zarar ve hasarlar.
Grev, Lokavt, Halk Hareketleri ve Terör Olayları; toplumsal kötü niyetli olaylar, terör olayları ve bu olayların önüne geçilmesi için yetkilerce alınan önlemler gibi durumlarda işyerinin gördüğü hasar ve zararlar.
Üçüncü Şahıs Sorumluluk Teminatı; işyeri müşterilerinin ve 3.şahısların mal ve canlarına gelecek zararlar.
İş Durması Teminatı; işyerinde meydana gelen hasarlardan dolayı işyerinin kullanılmaz hale gelmesiyle yaşanan kazanç kaybı.
Kira Kaybı Teminatı; işyeri hasarlarından dolayı kullanılmayacak duruma geldiğinde sigortalı kiracı ise mülk sahibine peşin olarak ödenecek olan kirayı öder. Eğer sigortalı mülk sahibi ise işyerinin kullanılamayan süre boyunca tahsil edemediği kira ödenir.
Kara, deniz ve Hava Taşıtları Çarpması; bu taşıtların işyerine çarpması sonucunda işyerinde oluşacak hasarlar.
Politik Şiddet Teminatı; bir darbe, kalkışma, devrim, isyan, savaş ve iç savaş riskleri de teminat altına alınır.
Tüm bu teminatların yanı sıra; dilerseniz ek teminatlar da eklenebilir. Bu tamamen müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Ek teminatlar poliçeye eklendiğinde fiyatlar da değişebilmektedir.
İşyeri Sigortası Fiyatları
İşyeri sigortası fiyatları, bazı kriterlere göre değişebilmektedir. Şirket olarak amacımız en uygun ve ekonomik fiyatlarla en iyi sigorta hizmetini vermektir. Kar Grup Sigorta danışmanlarımız sizler için en uygun fiyatlarla hizmet sunmaktadır. Ek teminatlar eklendiğinde fiyatta değişiklik olacaktır. Bu durumlarda danışmanlarımız ek teminatlar için hesaplama yaparlar. Daha sonra sigortalıyı konu ile ilgili bilgilendirirler.
Sorumluluk Sigortası